onsdag den 12. oktober 2011

Luxe novels



Bogen hedder 'Luxe', er skrevet af Anna Godbersen og er 1 bind i serien 'Luxe' (der er 4 bind i alt).
Hvis du er til 1800-tallet, korsetter, intriger og kærlighed, er den her et mustread!
Bogen handler om den unge Elisabeth Holland. Hun er en fast del af New Yorks overklasse, indbegrebet af skønheden, forbilledet for alle de andre unge kvinder der vil være 'rigtige damer', og med gode manerer som diverse guvernanter har sørget for at lære hende. Hvor hun end er, blænder hun alle med sin skønhed og godhed. Det irriterer hendes lillesøster Diana Holland, der er fuld af energi og bare vil have det sjovt. I sladderspalterne bliver søstrenes liv skildret som ubekymret og overdÃ¥dig. 
Men det er langt fra sandheden. 
Elizabeth er hÃ¥bløst forelsket i familiens unge kusk Will, og de holder deres forhold hemmeligt, for deres kærlighed er umulig. Elizabeth skal nemlig giftes med den rige Henry Schoonmaker, for at redde hendes familie fra fattigdom - ifølge hendes mor. Diana er rasende, fordi hun og Henry vil have hinanden, og mødes i smug. 
Men den der raser mest er dog Elisabeths 'veninde' Penelope Hayes, som vil mere end noget andet giftes med Henry. Hun aner ikke at Diana og Henry har noget sammen, men gennem Elisabeths tjeneste pige Lina - som også er forelsket i Will, og er jaloux på Elizabeth - ved hun at Elizabeth ikke vil giftes med Henry, og skyger ingen midler for at få hvad hun vil have...

Ved godt at handlingen virker lidt forvirrende med alle de indbyrdes forhold og intriger, men når man læser bogen bliver det lidt mere klart for en. I løbet af serien kommer man til at se historien fra alle 4 pigers synsvinkel, og det er utrolig spændende at følge med i. Personligt kan jeg bedst lige bind 2, som handler mest om den vilde Diana Holland.
Jeg synes serien er utrolig god og gribende, men for at læse den, skal man selvfølgelig være til den slags ting, ellers bliver den nok for kedelig og tung.  :-)

Indtil videre er det kun 1. og 2. bind der er oversat på dansk. Her er bøgerne:
'Luxe'
'Rumors'
'Envy'
'Splendour'
Hvis du vil læse lidt mere og bøgerne, forfatteren eller personerne i bøgerne, kan du tjekke den her fansite ud --> http://www.harperteen-theluxe.com/luxe.html
God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar