tirsdag den 11. oktober 2011

The Mortal Instruments

Okay, here we go med min første boganmeldelse.

Bogen hedder 'City of Fallen Angels', er skrevet af Cassandra Clare, og er det fjerde bind i serien 'The Mortal Instruments'. Så her anbefaler jeg ikke selve bogen, men altså hele serien.
Så I skal nok starte med den allerførste bog i serien der hedder 'City of Bones' (eller på dansk: 'Dæmonernes by').

Handlingen foregår i nutidens Brooklyn, New York. Hovedpersonen er den 15-årige Clary, en ganske almindelig teenager - indtil den dag hun sammen med sin ven Simon overværer på et diskotek, hvordan en gruppe unge mennesker jager og dræber en ung mand, som svinder til ingenting når han bliver dræbt. Det går op for Clary at hun er den eneste der kan se morderne, og hendes liv bliver aldrig det samme igen. Så bliver hendes mor pludseligt bortført at ukendte kræfter, og Clary bliver hvirvlet ind i en verden fuld af dæmoner, vampyrer, varulve, troldmænd, og skyggejægere, og hvor der konstant udspiller sig krig mellem parterne som almindelige mennesker ikke kan se. Hun tiltrækkes af skyggejægeren Jace, og han af hende, men det er en farlig verden, hun har stiftet bekendtskab med. Mens Clary desperat prøver at finde sin mor igen, bliver hun ufrivilligt midtpunktet i en voldsom kamp mellem ondt og godt, og langsomt finder hun ud af ting om sin fortid hun aldrig nogensinde kunne have drømt om...

En virkelig fed fortælling med masser af action, spænding og ikke mindst et trekantsdrama der involverer Clarys ven Simon, som nok alligevel vil være lidt mere end bare en ven.
Serien er virkelig velskrevet, og alle personerne har deres egne fascinerende træk, som. fx skyggejægeren Jace der på overfladen er enormt arrogant og har en udpræget sarkastisk humor, som han bruger til at holde folk på afstand med, og som man nogle gange bare kan lade være med at grine af.

De første 3 bøger er udgivet på dansk:
'City of Bones' (Dæmonernes By)
'City of Ashes' (Den Tavse By)
'City of Glass' (Englens By)

...og den jeg er i gang med nu (billedet) er vidst ikke udkommet på dansk endnu. :-)

Tjek bøgerne ud her. --> http://cassie-claire.com/cms/works

(Forfatteren har btw også udgivet en bog der hedder 'Clockwork Angel' (Urværksenglen) som ikke en med i serien, men som også helt klart skal tjekkes ud!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar