lørdag den 4. august 2012

eBook Reader

Hej. ^__^
Jeg har fået smag for eBooks efter at have fået anbefalet en side af veninden hvor jeg kan hente dem. Så har jeg besluttet mig for at købe en eBook reader så jeg kan læse bøger på noget der er større end min iPod touch, og med en E Ink-skærm som ikke trætter øjnene så meget som LSD-skærm.
Og jeg kan bruge den til andet en fornøjelse.
Når jeg skal på uni og selv købe mine lærebøger, er det meget billigere at købe dem i eBook-format end som normal bog, plus man skal ikke slæbe rundt på så meget. Og jeg kan bruge den nu i gymnasiet til at læse lange tekster som læreren giver os for uden at skulle stirre på en computerskærm non-stop.
- jeg vil selvfølgelig aldrig helt give afkald på papirbøger. Der er intet der kan erstatte at sidde med en bog i hånden som man kan bladre og som lugter af bog. ;)

Problemet er bare at eBook-markedet efterhånden er ret stort, så jeg aner ikke hvad jeg skal vælge. Mine krav er: E Ink-display, understøttelse af ePub og PDF (også gerne DOC) og WiFi. Desuden skal den ikke være alt for stor og tung.
Min første favorit var Amazons Kindle, men den blev hurtig fraskrevet, da den hverken understøtter ePub eller faktisk andre eBook-formater end dem man downloader fra amazon.
Men man må indrømme.. den er pæn. 

Jeg var igennem en hel masse forskellige, bl.a. Sony's eBook reader og Barne's and Nobles Nook med indbygget lys. Problemet er bare at de enten har grim design, lille hukommelse eller ikke understøtte de fil-formater jeg vil have.

Men så fandt min mor den her skønhed:

En PocketBook Pro 912.

Den er 9'' og vejer en halv kg derfor afskrev jeg den lidt i starten. Og den er også pænt dyr - lidt over 2000 kr. Men den er pæn, den understøtter alle de ønskede fil-formater og den har WiFi og indbygget ordbog.
På samme side fandt jeg en mindre model - en 612 - som har en 6'' skærm, og derfor er lidt mindre, lettere og billiger. Men med akkurat de samme funktioner som den store.

Så jeg tror det bliver den. Jeg ved bare ikke om jeg skal vente til jul med at få den, eller købe den nu. Det haster vel ikke sååå meget.


Så spørgsmålet til dem der læser dette indlæg:
Kan I måske anbefale mig en anden, eller give feedback på denne hvis I har den?2 kommentarer:

 1. I've heard great things about the Kindle touch. However, I have the Kobo touch, and I think it's just as good...

  SvarSlet
  Svar
  1. Yeah, I think it looks really nice, but sadly you can only read books you buy on amazon on it.
   My mom has decided to buy to PocketBook Pro, so I'm just going to borrow it from her. :D
   But how is it, reading books on a tablet?

   Slet